Hoe installeer je SlideDeck

Om SlideDeck te kunnen installeren heb je twee dingen nodig:

 1. Het deck en de software, deze zul je via je contact persoon ontvangen.
 2. Een computer met PowerPoint 2016 of 365.

Via je contactpersoon heb je een ZIP-pakketje (of een downloadlink) ontvangen met het deck en de SlideDeck software.

 1. Deze dien je uit te pakken (dit kan via rechtermuisknop -> Alles uitpakken of via ZIP software die je op je computer hebt staan) en daarin zul je verschillende bestanden aantreffen.
 2. Indien er een map “Fonts” in het pakketje staat zullen de hierin toegevoegde fonts geïnstalleerd moeten worden. Dit doe je door dubbel te klikken op de bestandsnaam en in het vervolgscherm op “installeren” te klikken. Zie de printscreen hieronder.
 3. Het mapje SlideDeck mag in zijn geheel naar de C-schijf verplaatst of gekopieerd worden. In deze map zit de SlideDeck software en hier vind je ook alle bestanden die nodig zijn om het deck volledig werkend te maken.

De volgende stap is om SlideDeck toe te voegen aan PowerPoint.

 1. Het toevoegen van SlideDeck aan PowerPoint doe je via “Ontwikkelaars”, deze functie is in het PowerPoint lint te vinden maar moet eerst geactiveerd worden voordat deze zichtbaar is.
 2. Onder Ontwikkelaars vind je de optie “PowerPoint- invoegtoepassingen”, als je deze aanklikt krijg je een pop- up te zien. Hier moeten we SlideDeck aan toevoegen.
 3. Klik op “Nieuwe toevoegen”, navigeer naar de locatie waar de SlideDeck map staat en voeg het bestand SlideDeck.ppam toe. Het kan nu nog zijn dat je
  een vinkje voor SlideDeck moet zetten om hem te activeren.
 4. Als je SlideDeck hebt toegevoegd kun je een pop-up in beeld krijgen met de vraag of je macro’s wilt activeren. Deze moeten geactiveerd worden om SlideDeck te kunnen gebruiken.
Support